Actualitate

Ce este Microsoft Power BI si pentru ce il poti folosi?

Ce este Microsoft Power BI si pentru ce il poti folosi?

Microsoft Power BI face parte din Office 365 si este utilizat pentru a proiecta tablouri de bord pe baza datelor pe care le ai deja in afacerea ta. Produsul exceleaza printr-o interfata cu utilizatorul usor de accesat si iti permite sa transformi datele in statistici in cateva momente.

De ce sa alegi Microsoft Power BI pentru afacerea ta?

Microsoft Power BI este unul dintre instrumentele principale pentru analiza datelor, iar posibilitatile din cadrul instrumentului sunt numeroase – prin urmare, exista multe motive pentru care ar trebui sa il alegi. Iata o prezentare generala a acestora mai jos:

  • Liderul Gartner Magic Quadrant

In ultimii 12 ani – si cel mai recent in 2019 – Microsoft a fost numita de Gartner ca lider in Maqic Quadrant in legatura cu platformele de analiza si Business Intelligence. Raportul este disponibil gratuit de pe site-ul web Microsoft.

  • Atractiv din punct de vedere economic

Creeaza o cultura a datelor in intreaga organizatie. Power BI Desktop este gratuit si poti obtine versiunea Pro pentru o mica taxa lunara per. utilizator. Acest lucru permite tuturor celor din organizatie sa acceseze power bi si instrumentele de analiza.

  • Se executa actualizari

Microsoft dezvolta in mod constant noi functii care te pot ajuta cu transformarea ta digitala. Serviciul este actualizat cu functii noi in fiecare saptamana, iar in fiecare luna Power BI Desktop este actualizat cu functii noi si interesante.

  • comunitate puternica

Poti deveni parte a comunitatii si primi sfaturi si raspunsuri la intrebarile tale de la alti utilizatori. De asemenea, poti deveni parte a grupului de utilizatori Power BI, care este o comunitate online pentru utilizatorii pasionati care organizeaza mai multe evenimente anual.

  • Ideal pentru BI self-service

Transforma-ti utilizatorii in ninja de date! Power BI este un instrument de autoservire care ii face pe utilizatori autosuficienti si astfel le ofera acces mai rapid si mai agil la exact analizele si vizualizarile de date pe care le solicita.

  • Date mari cu Azure

Cu Azure, poti spori pregatirea Big Data. Utilizarea unui Azure Data Lake iti ofera o perspectiva mai rapida asupra datelor tale si, folosind Power Query, analistii pot transforma, integra si imbogati datele mari direct in Power BI.

  • AI – Inteligenta artificiala

Folosind numeroasele instrumente din Microsoft AI, ii poti ajuta pe cei care nu lucreaza zilnic cu date, sa pregateasca date, sa construiasca modele pentru Machine Learning si sa obtina informatii despre toate tipurile de date.

  • Integrare perfecta in Excel

Profita si mai mult de datele Excel, analizandu-le, vizualizandu-le si integrandu-le cu Power BI: este usor si rapid. Aduna toate datele tale din mai multe surse diferite, astfel incat sa obtii informatii utile pentru o mai buna luare a deciziilor.

  • Tablouri de bord in timp real

Obtine o perspectiva asupra prezentului – si nu doar asupra trecutului. Obtine acces la analize de ex. date de pe retelele sociale sau senzori de pe masinile tale in timp real, astfel incat sa poti lua decizii in cunostinta de cauza la momentul potrivit.

Vezi si