Actualitate

Ce este hidroizolatia si care sunt avantajele ei?

Prin procesul de impermeabilizare, apa este impiedicata sa intre in casa. Este de mare importanta, deoarece ajuta sa se pastreze casa uscata. Este posibil sa se reduca umiditatea din interiorul casei si, in consecinta, sa se protejeze lucrurile din casa de daunele cauzate de umiditate sau de expunerea la apa.

Hidroizolatia este instalarea unei bariere impermeabile pe suprafata fundatiilor, acoperisurilor, teraselor, peretilor si a altor structuri ale cladirilor si caselor pentru a preveni infiltrarea apei prin aceste materiale. Suprafetele cladirii devin rezistente la apa si uneori impermeabile complet, daca se foloseste cea mai buna hidroizolatie.

Cele mai utilizate materiale la hidroizolarea unei cladiri includ cimentul, materialele bituminoase, membranele impermeabile, membranele poliuretanice.

Impermeabilizarea in cladiri si case este adesea necesara in structura, in pereti, in bai si bucatarii, pe balcoane, podele, terase, acoperisuri, rezervoare de apa, piscine etc.

Cum se foloseste cimentul in hidroizolatii?

Hidroizolatia este cel mai simplu proces de impermeabilizare. Materialele sunt usor de obtinut de la furnizorii de produse din zidarie, iar amestecarea si aplicarea lor sunt, de asemenea, simple.

Este o metoda frecvent utilizata in zonele interioare umede, cum ar fi toaletele. Este un tip de impermeabilizare rigida sau semi-flexibila care, atunci cand este utilizata in zonele interioare, este ferita de razele soarelui si de ploaie. Hidroizolatia din ciment nu trece prin procesul de contractie si expansiune. De obicei acest material nu se foloseste singur pentru hidroizolatii terase, insa poate fi folosit in combinatie cu alte materiale.

Hidroizolarea cu membrane lichide

O membrana lichida este un strat de acoperire format de obicei dintr-un strat primar si doua straturi suplimentare a caror aplicare se face prin pulverizare, cu rola sau prin varsare. Aceasta permite sa se obtina o flexibilitate mai buna decat cea oferita de materialele cimentate. Aceste materiale sunt folosite in numeroase proiecte si reprezinta avasurile tehnologie din aceasta industrie. Membranele lichide pot fi folosite intr-o gama uriasa de spatii, atat la interior cat si la exterior si daca membrana este corect aplicata va oferi avantaje considerabile pe termen lung, impermeabilizand perfect cladirea.

Impermeabilizare prin acoperire bituminoasa

Un astfel de material utilizat in lucrarile de impermeabilizare, este un strat flexibil de protectie ale carui proprietati depind de formula utilizata si, de asemenea, de gradul de polimerizare. Flexibilitatea si actiunea sa protectoare impotriva apei pot fi modificate in functie de gradul polimerului, precum si de armarea fibrei.

Acoperirea bituminoasa este, de asemenea, cunoscuta sub numele de acoperire asfaltica. Aplicatiile sale cele mai frecvente includ zone care sunt sub sapele umede. Este un material de protectie si impermeabilizare de prima clasa, in special pe suprafete precum fundatiile din beton.

In functie de recomandarile producatorilor se pot alege mai multe tipuri de membrane si mai multe tipuri de materiale astfel incat la final sa se obtina rezultatele dorite. Un alt aspect la fel de important este faptul ca uneori pot fi necesare lucrari de prelucrare a suprafetei sau de reparare a suprafetei pentru ca niciun material hidroizolant nu se va pune peste ziduri crapate sau daramate.

 

Vezi si