Stiri

Ce este dedurizarea apei?

Daca o persoana locuieste in sudul Romaniei sau intr-o zona cu mult sist si calcar, atunci probabil ca este unul dintre milioanele de oameni care sufera zilnic din cauza apei dure. Apa dura afecteaza aparate precum masinile de spalat vase si masinile de spalat, tevile, capetele de dus, usile de dus, toaletele, imbracamintea si chiar usuca pielea si parul. De aceea, este important sa fie folosite dedurizatoare apa, care sa ajute cu eliminarea particulelor dure.

In ultimii douazeci de ani, dedurizarea si filtrarea apei au devenit un element de baza in multe case. Procesul de dedurizare a apei implica indepartarea mai multor elemente, inclusiv magneziu si calciu. Odata ce acesti cationi (ioni incarcati pozitiv) sunt indepartati, apa rezultata este mai congruenta cu agenti precum sapunul si corpurile sanitare.

Efectele dedurizarii apei

In momentul in care ionii pozitivi sunt inlocuiti, nu mai are loc acea acumulare de calcar si alte particule in tevi si aparate. Daca apa dura trece netratata, tevile pot deveni atat de infundate din cauza cantitatii mari de acumulare a depozitelor de calcar, incat presiunea scade foarte mult.

Uneori, linia de apa este complet intrerupta de cazuri extrem de severe de acumulare. In aceste cazuri, nu numai ca se impune instalarea unui sistem de dedurizare a apei in casa sau in zona rezidentiala, dar si instalarea unor tevi noi. Chiar si in locuintele si intreprinderile noi, daca nu este instalat un sistem de dedurizare a apei, conductele se infunda in curand.

Liniile intunecate si petele vazute in cazi, toalete si chiuvete, sunt cauzate de depozitele de fier. Fierul, magneziul si calciul din apa dura pot face ca apa potabila sa aiba un gust diferit. Cu toate acestea, apa dura nu are un efect clar asupra sanatatii.

Este totusi recomandat ca apa sa fie dedurizata astfel incat sa nu apuce sa se depuna pe electronicele din casa si nici pe alte suprafete pe care probabil proprietarul si-ar dori sa le protejeze. Apa dura poate distruge electronicele si poate afecta suprafetele din casa, dar poate sa aiba si un gust atat de neplacut incat sa fie greu de baut.

Vezi si