Actualitate

Ce criterii trebuie sa indeplineasca spatiul pe care il inchiriezi

Inainte de a incepe o afacere, de a pune bazele unui business, oamenii iau in calcul oferta de spatii de inchiriat Cluj, pentru a nu da gres inca de la bun inceput. Exista, insa, numerosi factori care trebuie luati in considerare atunci cand oamenii decid sa porneasca in cautarea unui spatiu comercial potrivit pentru fiecare afacere in parte.

Specialistii in tranzactii imobiliare sfatuiesc potentialii clienti sa ia in calcul locatia spatiului imobiliar, precum si stabilitatea acestuia, intrucat clientii se obisnuiesc greu sa gaseasca sau sa treaca pragul unei companii care isi muta sediul intr-o locatie noua.

Spatiul comercial de inchiriat perfect trebuie sa indeplineasca anumite criterii

Inainte de a inchiria un spatiu comercial, clientii trebuie sa se intereseze de perioada de inchiriere, care ar trebui sa fie de minim un an, cu posibilitate de prelungire, pentru a evita mutarea locatiei intr-un moment care nu este foarte favorabil. In al doilea rand, clietii trebuie sa se intereseze de dotarile pe care le detine respectivul spatiu, fie ca este dotat cu toate utilitatile, fie ca are doar minimul necesar pentru desfasurarea activitatii.

De asemenea, este important de luat in calcul publicitatea, deoarece afacerile care deja detin un departament de promovare trebuie sa includa in cel mai scurt timp in lista de activitati promovarea noului spatiu comercial, atat prin bannere si prin logo-uri, cat si prin spoturi TV sau reclame in mediul online.

Relatia cu furnizorii este un criteriu foarte important in cazul in care mutarea locatiei sau deschiderea unui punct de lucru secundar sunt necesare, astfel ca locatia in care se afla furnizorul si posibilitatea de a ajunge la spatiul inchiriat cu usurinta sunt factori ce influenteaza mersul afacerii. Un spatiu comercial de inchiriat trebuie sa aiba si vad comercial, deoarece capacitatea de a atrage noi clienti este foarte importanta, chiar mai importanta decat publicitatea.

Inchirierea spatiului comercial depinde si de marimea acestuia, de suprafata utila in care oamenii isi vor putea desfasura activitatea, pentru ca un spatiu prea mic va provoca dezorganizare, iar un spatiu prea mare se va dovedi greu de intretinut.

Amenajarea spatiului comercial inchiriat

Amenajarea spatiului inchiriat arata, de fapt, nivelul de implicare al proprietarului pentru a face o impresie buna clientilor sau celor care trebuie sa se deplaseze la sediu. Locatia este un criteriu foarte important pentru cei care doresc sa inchirieze un spatiu comercial, depinzand de nevoile afacerii respective. Spre exemplu, oamenii de afaceri care doresc sa deschida o florarie vor avea nevoie de un spatiu comercial la vedere, la strada, usor accesibil pentru trecatori, pe cand o agentie de turism poate functiona foarte bine si in interiorul altor spatii.

Spatiile comerciale trebuie sa fie caracterizate de o vizibilitate foarte buna si de accesibilitate auto, de spatii de parcare suficiente, de finisaje moderne, de cablare telefon, date si conexiune internet, de sisteme de incalzire, de aer conditionat, de iluminare naturala si de securitate, pentru a raspunde, cu adevarat, cerintelor si preferintelor celor mai exigenti dintre clienti.

Vezi si