Stiri

Ce arma de vanatoare sa alegi la inceput?

Ce arma de vanatoare sa alegi la inceput?

La un magazin de arme, dealerii specializati in arme afiseaza zeci si zeci de modele in rafturile lor. Confruntat cu aceasta vasta alegere, poate fi de-a dreptul dificil de navigat.

Inainte de a merge la un magazin de arme, ai face bine sa-ti iei timpul necesar pentru a efectua o analiza buna pentru a identifica care sunt nevoile tale reale. Este important sa stii ca pentru uz general, toate pustile oferite pe piata iti pot oferi randamente relativ acceptabile. Pe de alta parte, armele concepute pentru o utilizare specifica vor fi intotdeauna mai eficiente si mai placute de manevrat.

Prima achizitie

Majoritatea pasionatilor care doresc sa-si cumpere prima data o arma de vanatoare nu au nicio nevoie speciala. Potrivit expertilor, nu este necesar sa investesti o avere pentru a-ti descoperi interesele, fara totusi sa scapi de calitate. Cel mai versatil si economic mecanism este, fara indoiala, cel glisant. 

Dintre toate calibrele, cele de 12, cu un canon lung de 28″, reprezinta o prioritate pentru a te ajuta sa interceptezi diferiti porumbei de vanat.

Arme pentru pasarile de apa

Cei care doresc sa inceapa cu urmarirea ratelor sau a gastelor au un interes in favoarea unui ecartament semiautomat de 12, deoarece permite ciclarea rapida a capacitatii maxime legale de trei focuri pentru aceasta activitate. Este, de asemenea, mai placut sa tragi cu acest tip de mecanism. 

Sistemele care utilizeaza energie cinetica, cunoscuta in mod obisnuit ca forta de recul, precum cea a legendarului A5, ofera un echilibru ireprosabil, avand in vedere absenta pieselor in miscare sub cilindru. 

Producatorii moderni de munitie folosesc pulberi care ard mult mai repede decat inainte. Vanatorul de pasari de apa nu mai are nevoie de un canon de 30 „pentru a atinge viteza optima. Oricum ar fi, lungimea acestora din urma nu va influenta performanta cartuselor. Avantajul unei arme de 28” este ca faciliteaza dobandirea punctului de vedere, urmarirea si mentinerea miscarii line pe o tinta in miscare la distanta mare.

Arme pentru iepuri, potarnichi 

Cand calatoresti prin padurile dense pentru a intercepta potarnici, cocos, iepuri etc., ridicarea armei pana la umar si impuscarea pot fi uneori dificile. Puscile de 26″ sunt mult mai manevrabile in acest tip de mediu. Lungimea lor totala este redusa cu aproximativ 10 cm in comparatie cu o versiune semiautomata sau glisanta, deoarece nu au un mecanism de ejectare si reincarcare. In plus, folosirea a doua socuri separate te va ajuta la distanta scurta si lunga. 

Vezi si