Stiri

Ce ar trebui sa stii atunci cand iei in considerare implanturile dentare?

Ce ar trebui sa stii atunci cand iei in considerare implanturile dentare?

Dintii sanatosi sunt visul fiecarei persoane, dar nu este intotdeauna posibil sa-i ai si uneori se pierde un dinte. Daca se intampla acest lucru, din orice motiv, cea mai buna solutie este inlocuirea dintelui. Care este avantajul oferit de un implant dentar si de ce este cea mai buna solutie?

Daca ti-ai pierdut propriul dinte sau chiar mai multi dinti, locurile nu ar trebui lasate goale mult timp pentru a continua sa mentina pe deplin functia maxilarului si a dintilor ramasi. In plus, in multe cazuri poate fi o problema estetica, de exemplu la pierderea unuia dintre dintii frontali in maxilarul superior sau inferior – caz in care o proteza dentara este mai mult decat de dorit. 

Ai la dispozitie mai multe optiuni, poti alege o punte, o proteza dentara partial detasabila sau un implant dentar. Nu exista niciun motiv pentru a nu alege un implant, deoarece acesta indeplineste aceeasi functie ca si dintele original. 

Ce este mai exact un implant dentar? Este un dinte artificial format dintr-un filet, care este cel mai adesea din titan si inlocuieste complet radacina dintelui, care, desigur, nu este vizibila. Se introduce ferm in os la locul respectiv unde un dinte s-a pierdut si creste in el de-a lungul timpului. Exista apoi o suprastructura montata pe fir si o coroana pe acesta, adica o parte vizibila, care nu difera in niciun fel de dintii din jur prin aspectul sau nuanta sa si nu este clar ca dintele nu este cu adevarat real.

Nu trebuie sa existe un singur implant dentar

Deci, ce face un implant dentar mai bun decat, de exemplu, o punte? Expertii explica: „Se considera ca macinarea clasica a dintilor din jur, care este necesara inainte de aplicarea podului sau a coroanei, este prea agresiva. Se vor deteriora inca doi dinti pentru a inlocui unul. Are sens numai daca performanta repara dintii adiacenti, altfel deteriorati. 

Un implant dentar este adesea mai ieftin decat o punte. ”Faptul ca unul sau doi dinti lipsa pot fi inlocuiti cu un implant nu surprinde pe nimeni, dar situatia poate necesita mult mai multe inlocuiri dentare. Este chiar posibil sa inlocuiesti chiar si maxilarul cu implanturi? „Astazi, se folosesc mai putine implanturi dentare pentru a avea suficient tesut intre ele. 

Pe langa faptul ca nu trebuie sa deterioreze dintii din jur datorita plasarii implantului, acesta are si alte avantaje. De exemplu, o durata de viata mai lunga. Durabilitatea implanturilor dentare este determinata in principal de acuratetea designului medicului dentist si apoi si de igiena corecta a pacientului. Durata medie de viata in lume este de aproximativ sapte pana la opt ani. Dar implanturile cu adevarat bine stabilite vor dura zeci de ani cu ingrijirea pacientului. Dar este important sa alegi un medic cu adevarat bun, si de exemplu, marca implanturilor dentare nu joaca un rol important.  

Vezi si