Actualitate

Cauti un aparat de aer conditionat ieftin si bun? Uite cum il gasesti!

Pentru ca verile in Romania sunt din ce in ce mai toride, iar caldurile sunt sufocante, pentru ca oamenii in varsta si copiii, precum si cardiacii si persoanele cu probleme grave de sanatate trebuie sa se protejeze de canicula si sa incerce sa isi asigure un mediu cu un climat potrivit, aparatele de aer conditionat nu mai sunt un lux, ci o adevarata necesitate.

Acum a devenit o nevoie ca oamenii sa aiba un aparat de aer conditionat in casa sau in incinta business-ului. Cele mai bune aparate de aer conditionat Daikin sunt disponibile acum si online.

Criterii de alegere a aparatului de aer conditionat

Principalul criteriu de alegere a aparatului de aer conditionat este puterea masurata in BTU. Acesta trebuie sa fie suficient de puternic pentru a acoperi suprafata pentru care este montat. Pe piata sunt disponibile aparate de aer conditionat cu 9.000, 12.000, 18.000 si 24.000 BTU, atat pentru locuinte, cat si pentru birouri sau spatii comerciale.

Inainte de a alege aparatul de aer conditionat in functie de acest criteriu, oamenii trebuie sa tina cont de inaltimea camerei, de electronicele care functioneaza in incapere, de numarul de persoane care locuiesc in aria respectiva si de izolatia peretilor.

De asemenea, persoanele interesate trebuie sa tina cont si de calitatea si performanta instalatiei frigorifice, precum si de sistemul de filtrare a aerului. Nivelul de zgomot este la fel de important, pentru ca un aparat de aer conditionat nu trebuie sa deranjeze utilizatorii. Un aparat care respecta pragul de 60 de decibeli este perfect.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si consumul de electricitate. Un aparat de aer conditionat din clasa A+ este perfect pentru utilizatorii care nu vor sa cheltuiasca prea mult pe factura la curent. Si filtrele aparatului de aer conditionat influenteaza consumul de energie, acestea necesitand curatare si inlocuire periodica.

Utilitatea unui aparat de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat nu este numai util, ci a devenit necesar. Se alege aparatul potrivit in functie de scopul urmarit, de destinatia si de caracteristicile spatiului care trebuie racit, dar si in functie de termenul de garantie. Aparatul de aer conditionat este usor de montat si de utilizat, are, in general, un design menit sa se incadreze in spatiul interior si sa il personalizeze.

Desi nu este un criteriu la fel de important, pretul este demn de luat in calcul de potentialii clienti care nu vor sa se lase pacaliti de un pret prea mic, dar nici sa investeasca o suma exagerat de mare.

Sfatul specialistilor pentru cei care vor sa aleaga cel mai bun aparat de aer conditionat este sa nu se lase pacaliti nici de un pret mult prea mic, nici de mirajul ca un aparat cu o putere mare ar putea raci mai eficient o incapere mica. In plus, sistemul de filtrare joaca un rol important pentru ca retine praful si impuritatile. Medicii recomanda folosirea cu atentie a aparatului de aer conditionat, astfel incat acesta sa asigure confortul termic, temperatura setata sa fie cu cel mult 10 grade mai mica decat cea exterioara.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si