Actualitate

Cât costă un botez în 2020?

Trecerea de la perioada în care copilul se naște şi până la botez este rapidă şi părinţii se trezesc în situaţia de a face pregătirile pentru botez, moment în care descoperă cât costă de fapt acest eveniment în România. De cele mai multe ori, aceștia rămân şocaţi, pentru că nu au luat în calcul care sunt costurile reale. Pentru cei care au o problemă în achitarea costurilor pentru botez, se recomandă obţinerea unui credit rapid de la Easy Credit, pentru a asigura toate sumele necesare pentru cât costă un botez în 2020.

Cât costă un botez în 2020 – informaţii de la specialiştii de la Easy Credit

Specialiştii de la Easy Credit prezintă informații despre cât costă un botez în 2020, costuri pe care o familie le va plăti pentru un botez fără să fie luate în calcul şi preferinţele extra pe care unii părinţi le au şi care se vor adăuga cu siguranţă costurilor cu botezul.

Taxa la biserică este cea care diferă de la o parohie la alta, dar şi in funcție de locul în care se află lăcaşul de cult ales. Preţul poate să varieze între 500 şi 700 de lei în cazul în care botezul are loc în oraşele mari din ţară, însă acest cost este de obicei achitat de către naşi.

Meniul de la restaurant poate fi ales din oferte all inclusive. În acest caz, pe lângă felurile de mâncare disponibile, restaurantul asigură şi băuturile sau pune la dispoziţie şi un candy bar sau un tort. În general, localurile pot să includă în pachetul de servicii florile şi muzica. Atunci când botezul are loc în capitală un meniu complet poate începe de la 230 de lei.

Un alt aspect care implică costuri sunt invitaţiile, iar modelele sunt foarte variate şi costă între 1 şi 12 lei pe bucata.

Trebuie ca părinţii sau organizatorii să ia în calcul şi mărturiile. Spre exemplu, pot fi alese borcănele cu miere, botoşei sau ursuleţi, cărucioare din sârmă şi preţul lor variază între 4 şi 9 lei bucata.

Cameramanul şi fotograful sunt foarte importanţi la botez. Pachetul complet trebuie să includă filmare acasă, fotografii, prezenţa fotografilor la biserică şi eventual la petrecerea de după. În acest sens preţurile variază destul de mult şi fiecare fotograf îşi stabileşte propriile costuri, ţinând cont de echipamentul pe care îl are şi de experienţă. Costul poate porni de la 2500 de lei, dar este destul de greu să fie găsit un fotograf bun la acest preţ.

Cele necesare pentru biserică şi botez includ, pe lângă vestimentaţia bebeluşului, şi prosopul mic pentru preot, un prosop mare pentru copil, pânză de bumbac, săpun, faşă și sticla de mir. Aceste costuri ajung undeva la minim 400 de lei.

Adăugând la toate acestea şi alte elemente care pot crea costuri suplimentare se va ajunge la un preţ final aproximativ al botezului. Spre exemplu, o cabină foto ajunge la aproximativ 1700 de lei pentru 8 ore, iar costurile variază de timpul pe care cabina îl va petrece la botez, acesta fiind doar un exemplu.

 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si