Stiri

Cât costă să îţi înscrii şi să îţi duci copilul la o grădiniţă privată în Ploieşti? Ce avantaje ai?

Cât costă să îţi înscrii şi să îţi duci copilul la o grădiniţă privată în Ploieşti? Ce avantaje ai?

Înscrierea copilului la o grădiniţă privată în Ploieşti este o decizie cât se poate de înţeleaptă a părinţilor care pun preţ pe siguranţă, sănătatea, confortul şi starea de bine a copiilor lor. Desigur că taxa de şcolarizare este considerabil mai mare decât în cazul unei creşe, unui cămin sau a unei grădiniţe de stat, dar există şi argumente foarte solide pentru care învăţământul privat este demn de luat în considerare.

Ultimii ani au adus şi o creştere constantă a numărului de copii înscrişi într-un sistem de învăţământ privat în defavoarea învăţământului de stat, cele mai mari creşteri înregistrându-se în sistemul preşcolar. Pentru că una din cele mai mari îngrijorări a celor care doresc să îşi înscrie copiii la o grădiniţă privată este costul, este important ca părinţii să obţină dinainte aceste informaţii şi să îşi facă dinainte anumite calcule în acest sens,

De ce să alegi o grădiniţă privată în detrimentul celei de stat?

Costurile înscrierii copiilor la o grădiniţă privată nu sunt foarte mici, dar nici colosale. Grădiniţele private oferă atât părinţilor, cât şi copiilor numeroase avantaje şi reprezintă o alternativă excelentă învăţământului de stat, iar ultimii ani au adus acestora multiple variante din care pot alege. Deşi pentru început, proximitatea este cea care contează pentru părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la grădiniţă, avantajele unei grădiniţe private pot aduce în faţa părinţilor alte criterii mult mai importante de selectare a unităţii de învăţământ în care copilul se va integra în colectivitate.

De fapt, principalii factori de decizie ai părinţilor în ceea ce priveşte alegerea grădiniţei şi unităţii de învăţământ pentru cei aflaţi la vârsta preșcolară fac referire la programul educaţional oferit de respectiva unitate de învăţământ, programul zilnic, mâncarea oferită, experiența cadrelor didactice şi, desigur, costurile pe care le implică. În ciuda aparenţelor, cei care aleg varianta unei grădiniţe private nu sunt părinţii cu venituri peste medie sau foarte mari, ci părinţii cu venituri oarecum modeste, care fac eforturi financiare pentru a le oferi copiilor un mediu plăcut şi potrivit înclinațiilor pe care le au.

Principalul avantaj în cazul celor care optează pentru o grădiniţă privată este legat de numărul restrâns de copii în fiecare grupă, dar şi de formarea grupelor mixte, în care cei mari îi ajută pe cei mici şi se înţeleg de minune. În plus, învăţarea se face prin joc şi joacă, iar ieşirile în aer liber sunt la ordinea zilei, indiferent de anotimp. posibilitatea urmăririi evoluţiei copiilor şi dezvoltarea unei relaţii foarte bune cu cadrele didactice reprezintă un alt atu al grădiniţelor private.

La ce costuri să te aştepţi dacă vrei să îţi înscrii copilul la o grădiniţă privată

Părinţii care intenţionează să îşi înscrie copiii la o grădiniţă privată în Ploieşti trebuie să ştie că la începutul studiilor se percepe taxa de înscriere de 1000 de lei pe an care nu se restituie şi se plăteşte o singură dată. În rest, detaliile legate de plată sunt prezentate direct pe site-ul grădiniţei, şi anume în perioada 1 septembrie 2020 – 25 iunie 2021, taxa de studii este de 17.500 Lei /10 luni (program scurt 8.00-12.00), respectiv 25.000 Lei /an (program prelungit 8.00-16.30).

Vezi si