Actualitate

Care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care fiecare bărbat trebuie să le cunoască despre cămăși?

Care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care fiecare bărbat trebuie să le cunoască despre cămăși?

Nu prea există bărbați care să nu aibă în dulapul lor câteva cămăși în diverse stiluri, modele sau culori. Chiar dacă percepția asupra acestor cămăși bărbați s-a schimbat de-a lungul timpului( până în secolul 20, cămașa de bărbați era considerată lenjerie de corp), există anumite aspecte de care fiecare bărbat trebuie să țină cont atunci când cumpără sau poartă aceste piese vestimentare.

 1. Fii atent la greșeli

Există anumite greșeli frecvente pe care le poți face atunci când cumperi o cămașă nouă, și anume:

 • Cumperi o cămașă prea mare. Pentru a știi cum se alege mărimea corectă, verifică să intre maxim un deget între gât și guler, mânecile să ajungă la baza degetului mare și dacă alegi să o bagi în pantaloni, ai grijă să nu aibă cute pe lateral.
 • Cumperi o cămașă prea mică. De aceea, atunci când o încerci înainte de a cumpăra, trebuie să ai grijă ca aceasta să nu se întindă peste piept sau burtă sau mânecile ajung la încheietura mâinii.
 • Porți o cămașă fără a o călca. În această privință, nu există nici o alternativă. Dacă totuși nu vrei să depui prea mult efort, cumpără doar cămăși care se calcă foarte ușor.
 1. Cum te asiguri că ai o cămașă de calitate?

Asigură-te în momentul în care cumperi cămăși că acestea sunt confecționate din materiale de calitate, precum bumbac sau in. De asemenea, nasturii pot face diferența, astfel că, alege butoni din sidef, nu de plastic. Cusăturile strânse sunt o altă caracteristică a modelelor de bună calitate, însă acestea garantează și durabilitatea.

 1. Când se poartă cămașa în pantaloni?

Există anumite reguli de care trebuie să ții cont întotdeauna, indiferent de statura ta sau de locul unde porți cămașa:

 • Dacă porți cămașă la locul de muncă, atunci este obligatoriu să o bagi în pantaloni
 • Dacă porți cămăși slim fit, atunci ele pot fi purtate peste pantaloni chino sau blugi
 • Dacă alegi o cămașă din velur cu carouri, aceasta nu trebuie pusă în pantaloni neapărat.
 1. Ce porți sub cămăși?

Nu există nici o regulă în privința necesității de a purta ceva sub cămașă. Însă, pe timp de iarnă sau chiar vara, poți purta pe sub cămașă un tricou confortabil din bumbac, acesta având capacitatea de a absorbi transpirația.

 1. Cum se spală cămășile?

Dacă ți se pare complicat să speli și să calci o cămașă acasă și preferi mereu să le duci la o spălătorie profesională, ar trebui să iei în calcul următoarele aspecte pentru a o curăța și călca singur:

 • Nu folosi o viteză mare de rotație atunci când speli cămașa la mașina de spălat.
 • Pune cămășile la uscat pe umerașe și închide nasturele din dreptul gulerului, astfel încât aceasta să se usuce uniform și să nu facă cute.
 • Cămășile trebuie călcate atunci când sunt încă puțin umede, căci în acest fel, cutele sau zonele mai dificile vor fi mult mai ușor de călcat.

Vezi si