Stiri

Care sunt aspectele esențiale de care trebuie să ții cont când alegi produsele de înfrumusețare?

Care sunt aspectele esențiale de care trebuie să ții cont când alegi produsele de înfrumusețare?

Industria de înfrumusețare se dezvoltă de la un an la altul, iar uneori poate fi o adevărată provocare să alegi produsele de înfrumusețare potrivite, mai ales când ai la dispoziție o gamă atât de variată de cosmetice lansate pe piață. Tocmai de aceea, atunci când trebuie să îți alegi produsele de înfrumusețare, ar fi ideal să ții cont de câteva aspecte esențiale.

Alege produse de calitate superioară

Atunci când îți alegi produsele cosmetice este important să ții cont de calitatea acestora, pentru a-ți proteja tenul. Cosmeticele de calitate sunt atent testate în laboratoare și conțin ingrediente naturale, care nu provoacă acnee, iritații sau alte reacții adverse. În plus, efectul acestora este vizibil și în momentul în care te machiezi. Spre exemplu, un fond de ten de calitate superioară acoperă mult mai bine imperfecțiunile, oferă o acoperire cu aspect natural și o culoare cât mai apropiată de nuanța tenului. 

Optând pentru produse cosmetice de calitate poți reduce riscul iritațiilor sau a altor efecte adverse, care pot apărea în urma folosirii unui produs cosmetic de slabă calitate. Întotdeauna trebuie să te gândești la sănătatea tenului tău și la modul în care îl poți proteja, așa că este esențial să investești în produsele potrivite, care să conțină ingrediente naturale.

Ține cont de tipul tău de ten

Înainte de a cumpăra anumite produse cosmetice, este important să ții cont de tipul de ten pe care îl ai – normal, uscat, gras sau mixt. Iar pentru a determina tipul de ten, ar trebui să ții cont de anumite aspecte, cum ar fi starea de hidratare, imperfecțiunile pielii și modul de funcționare a glandelor sebacee. Ulterior, vei putea alege produsele potrivite care să îți îmbunătățească starea tenului. Spre exemplu, pentru tenul uscat sunt recomandate produsele hidratante, bogate în uleiuri naturale, benefice pentru tratarea pielii uscate și iritate. 

Achiziționează produsele din magazine de specialitate

Produsele de înfrumusețare trebuie să fie cumpărate din magazine de specialitate, unde să fie păstrate în condiții optime, la temperaturile potrivite, ferite de lumina directă a soarelui. Spre exemplu, calitatea unui ruj se poate deteriora, dacă produsul este păstrat într-un loc călduros, iar același lucru este valabil și în cazul săpunurilor sau a anumitor crème organice. Totodată, în magazinele de specialitate, poți beneficia și de părerea unui expert, fie că este vorba de un farmacist sau de un makeup artist. Spre exemplu, dacă ai un ten sensibil și ai nevoie de un gel de curățare special sau de o cremă de hidratare potrivită poți încerca gama de produse de îngrijire și frumusețe din farmaciile Dr.Max.

Încearcă produsele în magazin

Avantajul anumitor produse de înfrumusețare este faptul că acestea pot fi testate direct în magazin, așa că poți verifica modul în care tenul tău reacționează în contact cu un anumit fond de ten sau primer, înainte de a-l cumpăra.  Dacă ai nevoie de un fond de ten de calitate, ar fi indicat să testezi culoarea și capacitatea acestuia de acoperire, înainte de a-l cumpăra. Prin acest mod vei reuși să testezi și modul în care fondul de ten este tolerat de pielea ta. Dacă acesta îți usucă pielea, atunci ar trebui să optezi pentru un produs cu o textură lichidă și o putere de acoperire mai scăzută. Iar cea mai bună metodă de a testa un fond de ten este aceea de a căuta un loc cu lumină naturală și de a-l testa pe linia maxilarului, pentru a alege nuanța potrivită.

Verifică lista de ingrediente

Pentru a-ți proteja cât mai bine pielea este necesar să verifici întotdeauna lista ingredientelor de pe etichetele produselor de înfrumusețare. În compoziția cosmeticelor se găsesc peste 500 de substanțe chimice, iar unele dintre ele pot fi agresive cu tenul. Tocmai de aceea, este indicat să eviți folosirea produselor pe bază de petrol, propilen, coloranți artificiali sau siliconi. De asemenea, pentru curățarea tenului este necesar să alegi produse hidratante, care să îndepărteze eficient impuritățile și machiajul și să ofere un plus de hidratare pielii.

 

Așadar, atunci când achiziționezi produse de înfrumusețare, este important să optezi pentru produse de calitate superioară, de la producători de încredere. Totodată, este esențial să ții cont de tipul de ten pe care îl ai, astfel încât să alegi produsele potrivite nevoilor tale. 

Vezi si