Stiri

Care este principiul de functionare al unui detector de camere?

Daca banuiti ca sunteti supravegheat, fie ca va aflati intr-un mediu profesional sau personal, este extrem de important sa gasiti si sa indepartati dispozitivul cu usurinta. Detectoarele de camere ajuta utilizatorii sa identifice dispozitivul folosit pentru a se infiltra in intimitatea lor, astfel incat acesta sa poata fi dezactivat sau indepartat din incinta. 

Detectoarele de camere sunt disponibile in diferite modele, dimensiuni, preturi si cazuri de utilizare, pentru a se asigura ca fiecare utilizator va gasi dispozitivul care se potriveste cel mai bine nevoilor proprii de detectare a camerelor.

Care este principiul de functionare al unui detector de camera?

Vrei sa stii care este principiul de functionare al unor detectoare camere?

Poti utiliza metode simple pentru a detecta o camera instalata de un prieten sau de un vizitator ocazional la birou.

O inspectie amanuntita a obiectelor (dispozitivele sunt adesea montate in cadouri, jucarii moi, ceasuri de perete), mobilier, pereti, partile superioare ale mobilierului – cu o probabilitate ridicata va detecta accesul neautorizat.

Situatia este mult mai complicata in cazul camerelor instalate de profesionisti. Acestea sunt intotdeauna extrem de compacte, atat de compacte incat se pot confunda chiar cu modelul de pe tapet.

Camerele de luat vederi sunt montate in prize, in interiorul plafoanelor dispozitivelor de iluminat, in plinte de tavan si in alte locuri pe care proprietarul camerei le vede rar.

Deseori, intretinerea acestor dispozitive (incarcarea bateriei, preluarea datelor) nici macar nu este necesara.

Camerele dotate cu tehnologii de ultima generatie sunt capabile sa reincarce bateria de la distanta, de la o sursa de radiatii de inalta frecventa, si sa transmita datele pe portiuni printr-o retea fara fir.

Pentru a cauta astfel de dispozitive, veti avea nevoie de echipamente speciale.

Detectorul de camere poate functiona pe baza urmatoarelor principii:

  • cautarea reflexiei din lentilele optice;
  • determinarea locatiei emitatorului radio (radiatie electromagnetica);
  • analiza spectrului de radiatii;
  • un dispozitiv de localizare a distorsiunilor de camp neliniar.

Cele mai simple modele de detectoare sunt mici, economice si se aseaza cu usurinta in buzunar.

Dispozitivele mai avansate din punct de vedere tehnologic pot declansa automat o alarma atunci cand este detectata o flacara optica in zona de cautare.

Detectoarele dispun de o reglare a frecventei blitului sau a intensitatii fondului luminos generat.

Un alt principiu de functionare a dispozitivelor de cautare se bazeaza pe detectarea dispozitivelor de emisie radio printr-un camp electromagnetic saturat. Un astfel de detector va prezenta rezultate excelente cu verificari periodice constante. Atunci cand este detectat punctul de ridicare a campului, dispozitivul va emite un semnal de alarma, care va servi drept comanda clara pentru o cercetare amanuntita a zonei restrictionate.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si