Stiri

Cand se poate apela la un cabinet notarial

Cand se poate apela la un cabinet notarial

Problema actelor aparae intotdeauna in viata oricui, mai ales in cazul celor care detin proprietati de dimensiuni considerabile. Asadar, de-a lungul vietii vizitele la un cabinet notarial pot avea loc oricand, mai ales cand este nevoie de diferite tipuri de acte. Pentru a putea rezolva diferite probleme, notarii sunt persoanele ceele mai bune, datorita faptului ca acestia cunosc legea si o pot aplica in diferite contexte, fapt pentru care clientii pot sa se bucure in continuare de propriile bunuri.

Totusi, multe persoane nu stiu ce implica jobul unui notar. CU toate aacestea, clientii trebuie sa stie ca:

Notarul se ocupa de succesiuni si de vanzari

In momentul in care o persaona mosteneste anumite bunuri, documentele vor fi emise la un birou notarial, iar succesiunea va fi emisa de catre un notar. La finalul zilei, noii mostenitori vor putea intra cu succes in posesia noilor bunuri. Notarul va emite un nou act, denumit certificat de mostenitor, unde sunt treucte toate bunurile noului proprietar.

In cazul in care noul proprietar doreste sa vanda bunurile capatate in urma succesiunii, acesta le poate vine. Dupa ce a gasit un cumparator, ambele parti trebuie sa incheie un contract de vanzare – cumparare, prin care clientul sa devina noul proprietar al bunurilor. Pentru a putea realiza acest lucru, este neovie de ajutorul unui notar. Acesta va oferi toate sfaturile necesare cu privire la realizarea documentelor ce urmeaza sa fie utilizate pentru a incheia un astfel de contract si chiar va finaliza procesul de vanzare si cumparare.

In cel mai scurt timp, clientul va deveni noul proprietar si va putea sa modifice impbolul dupa bunul plac.

Notarii pot sa ofere procuri

Cand vine vorba de realizarea unor acte legale, unde una ditre parti nu poate fi rpezenta, atunci o procura este cel mai important act. Aceasta se emite, la cererea unei parti si imputerniceste o anumta persoana pentru a putea sa participe la un anumit act legal. Este important de stiut totusi ca in urma emiterii unei procuri, partea nu isi pierde dreptul la proprietate, ci doar imputerniceste o anumita persoana sa o reprezinte in fata autoritatilor si a altor notari.

Acest lucru este extrem de uitl, mai ales cand este vorba de persoanele care sunt plecate in strainatate. 

Notarii pot ajuta in cazul paratajelor

Inclusiv paratajele pot fi efetuate in cadrul unui birou notarial, unde sotii pot sa vina pentru a isi putea imparti bunurile. In urma documentatiei, notarii vor putea sa partajeze corect, rapid si eficient bunurile comune ale partilor, astfel incat acestea sa fie multumite cu privire la rezultatele obtinute.

Partajele sunt unele dintre cele mai efectuate proceduri in cadrul unui birou notarial, iar expertii stiu intotdeauna cum sa finalizeze procedura cu succes.

Vezi si