Stiri

Buna functionare a bateriei sau cum sa te asiguri ca nu te va lasa masina

Buna functionare a bateriei sau cum sa te asiguri ca nu te va lasa masina

In medie, o baterie va dura 3 pana la 5 ani, dar obiceiurile de conducere si expunerea la elemente extreme pot scurta durata de viata a bateriei masinii. De aceea, este recomandata o verificare periodica, pentru a asigura buna functionare a masinii. Aceasta este o verificare rapida de diagnosticare pentru a estima temperatura la care bateria poate sa se defecteze. De asemenea, va ofera o idee despre cat de multa baterie va mai ramane. Un mic test va spune daca bateria dvs. este buna sa mergeti.

CUM FUNCTIONEAZA EXACT O BATERIE AUTO?

Bateria masinii asigura impulsul electric necesar pentru a alimenta toate componentele electrice din vehicul. Vorbim despre o responsabilitate destul de mare. Fara baterii auto masina dvs., asa cum ati observat probabil, nu va porni.

Sa aruncam o privire asupra functionarii acelei cutii puternice:

O reactie chimica pune masina in actiune: bateria transforma energia chimica in energia electrica necesara pentru a alimenta masina, furnizand tensiune starterului.

Pastrati curentul electric constant: bateria dvs. nu numai ca furnizeaza energia necesara pentru pornirea masinii, ci si stabilizarea tensiunii (acesta este termenul pentru alimentarea cu energie) pentru a va mentine motorul in functiune. Multi calaresc pe baterie.

EXISTA ORICE SEMNE DE AVERTIZARE CARE POATE INDICA BATERIA MEA ESTE PE DUCA?

„Daca as fi stiut mai devreme.” Am mai fost cu totii acolo. Din fericire, exista diverse indicatii si simptome conform carora bateria dvs. ar putea avea nevoie de inlocuire:

Turatia lenta a motorului: Cand incercati sa porniti vehiculul, tuatia motorului este mica  si dureaza mai mult decat in ​​mod normal pentru a porni. Cel mai bine l-ati descrie ca sunetul de zgomot de pornire „rur rur rur”.

Verificati lumina motorului: Lumina de verificare a motorului apare uneori cand bateria este slaba. Luminile stranii indicatoare ale sistemului – cum ar fi motorul de control si luminile cu lichid de racire scazut – ar putea insemna ca exista o problema cu bateria. (Ar putea, de asemenea, sa insemne doar ca aveti nevoie de mai mult lichid de racire).

Nivel scazut de lichid al bateriei: bateriile auto au de obicei o parte a carcasei care este translucida, astfel incat sa puteti urmari intotdeauna nivelul lichidului bateriei. De asemenea, il puteti inspecta prin indepartarea capacelor rosii si negre, daca acestea nu sunt sigilate (majoritatea bateriilor moderne ale masinii sigileaza permanent aceste piese).

Concluzie: daca nivelul fluidului este sub placile de plumb (conductor de energie) din interior, este timpul sa testati bateria si sistemul de incarcare. Cand nivelurile de lichid scad, este de obicei cauzat de supraincarcare (caldura).

Vezi si