Curiozitati

Bucurii de Craciun si decorarea unui brad

promotii pe BraziCraciun.net

Multi oameni profita de weekendul anterior  sarbatorii Craciunului, pentru a incepe sa-si aleaga ornamentele. Fie ca este vorba de aprinderea luminilor sau de mentinerea celor mici in casa distrati, cazul este ca, Craciunul ajunge la case mai devreme si de asemenea mai devreme este  si timpul sa ne gandim  cum ne vom decora locuinta.

Poate ca anul trecut a fost unul mai atipic pentru Craciun din istorie (cel putin in istoria secolului XXI). Coronavirusul si consecintele pandemiei ne-au lasat cu sarbatori oarecum ciudate in care adunarile (adevarata esenta a Craciunului) au fost destul de limitate. Situatia dramatica si masurile luate pentru a preveni contagiunea i-a  determinat pe multi sa ia in considerare Craciunul intr-un mod diferit.

Dar, daca 2020 ne-a invatat ceva, este ca trebuie sa pretuim ceea ce avem in jurul nostru si sa dam un sens special tuturor lucrurilor din jurul nostru. Craciunul a fost diferit,fara intalniri sau evenimente mari, dar spiritul este acelasi an de an si trebuie sa lasam aceasta sarbatoare (mai mult ca niciodata) sa ne patrunda. Cel mai bun mod este de a face decorarea ,cel mai bun aliat al nostru.

O lumina aici, un brad de Craciun acolo si lumanari peste tot in casa sunt cel mai bun mod de a da o nota speciala la casa noastra si sa ne  simtim asemenea  unui copil mic in acele zile. Ca si noi o meritam. Ia nota de ideile de decorare pe care le propunem (multe dintre ele complet lucrate manual) si da o nota de Craciun casei tale!

Pariaza pe un brad de Craciun original

Uita de bradul traditional anul asta si pariaza pe un brad de Craciun deosebit, ca cei de pe aceasta pagina. Nu trebuie sa investesti bani intr-unul nou sau sa scapi de cel pe care il ai deja, trebuie doar sa atragi imaginatia si sa dai o nota creativa acestei piese de decor. Pariem pe umplerea lor de culoare si plasarea acesteia pe un perete colorat, folosind elemente cu o forma circulara  pe care le-am pictat anterior.

O alta optiune (si, probabil, cea mai buna) este de a decora un brad de Craciun cu fotografii. Va fi o modalitate de a-i onora pe cei care nu sunt acolo si plus de asta vei putea pune poze si din vacantele trecute, lucru ca te va inveseli instant, privindu-le de cate ori vei trece pe langa brad.

Piese centrale in brad de Craciun cu o nota personala

Piesele centrale sunt unul dintre cele mai tipice elemente decorative ale Craciunului. Este probabil ca vei pastra o parte din alti ani, dar daca nu ai niciuna, iti sugeram sa le faci pe cele proprii.  Ai nevoie doar de obiecte colectate din natura, cum ar fi conuri de brad..si unele lumanari.

Daca ai copii, poti face piesele centrale cu ei. Ai nevoie doar de bumbac, cateva borcane de sticla, arcuri si niste figurine de Craciun.

Un Craciun cu detalii in rosu

Daca ne-ai intreba care este culoarea care defineste Craciunul, am raspunde cu totii la acelasi lucru: rosu. Prin urmare, pariurile pe utilizarea elementelor decorative in aceasta nuanta ofera deja o intreaga atingere de Craciun fara a fi nevoie sa recurgi la altceva. Servetelele, ornamentele copacului, hartia cadou… Daca e rosu, cu atat mai bine.

Importanta lumanarilor

Daca piesele centrale sunt un element fundamental al Craciunului, lumanarile nu sunt mai putin. Ele sunt intotdeauna un element decorativ foarte special,dar de Craciun au o importanta deosebita. Ideea este ca le plasezi in anumite zone ale casei tale. De exemplu, pe masa din camera de zi sau pe mobilierul de la intrare.

Cand le plasezi, pariaza si pe o nota speciala decorului care decoreaza lumanarea. Daca ai ramas pentru  piesele centrale, le poti folosi pentru a inconjura un pahar de sticla si a le lega cu un arc (daca este posibil rosu). Pune lumanarea inauntru si ai terminat.

Sfere colorate in intreaga casa

Sferele colorate sunt ornamentul oficial al brazilor de Craciun. De multe culori, acestea servesc scopului de a da bucurie decorului de Craciun. In acest an nu te deranja pentru a merge sa le cumperi, le poti face singur.

Ai nevoie doar de tesaturi colorate si pompoms si o multime de imaginatie atunci cand vine vorba de colorarea lor. Cand le faci, vei avea un sens mult mai special si vei dori sa le plasezi peste tot in casa. Nu te gandi la asta, doar fa-o!

Lumini de Craciun pentru interiorul casei

Luminile de Craciun ocupa de obicei strazile si balcoanele, dar de ce sa nu le plasam in casa? Mai ales ca multi intre noi,  petrecem tot Craciunul acasa. Nu trebuie sa recurgi la lumini colorate, foloseste doar iluminarea subtila pentru a da acea nota speciala casei tale. Luminile stelare sau cercurile mici sunt o alegere buna pentru a decora intrarea in casa sau intr-un colt special al camerei de zi.

Vezi si