Curiozitati

Bijuteriile clasice – o notă de eleganță atemporală

Trendurile din modă sunt trecătoare. Deși cele mai multe femei încearcă să țină pasul cu acestea, ele trebuie să dețină în garderobă și piese vestimentare clasice, care să fie la fel de actuale, indiferent de vârsta pe care o au. 

Același lucru este valabil și în cazul bijuteriilor, orice femeie ar trebui să dețină cel puțin o bijuterie clasică, atemporală, care să îi ofere o eleganță și un aer sofisticat în momentul în care le poartă. În plus, aceste bijuterii din aur pot fi transmise, ca moștenire, din generație în generație, păstrându-se totodată aceleași particularități privind valoarea și aspectul estetic.

Ce comunică bijuteriile despre persoana care le poartă? 

Bijuteriile sunt mai mult decât un simplu accesoriu, acestea fiind o modalitate de comunicare nonverbală, prin care fiecare persoană își prezintă stilul și personalitatea. În ceea ce privește bijuteriile clasice, acestea sunt adevărate comori care, adesea, au și o istorie în spate. Astfel, informațiile pe care acestea le oferă despre persoana care le poartă sunt mai amănunțite. 

De exemplu, femeile curajoase și care au o mare încredere în ele aleg adesea bijuterii mari sau strălucitoare, în schimb cele care aleg bijuterii fine și discrete sunt femei rafinate și misterioase. De asemenea, bijuteriile din perle și cele simple, dar clasice, sunt purtate de femei romantice și elegante. 

Prin urmare, este necesar ca alegerea unor astfel de accesorii să se efectueze în funcție de preferințe și de identitatea personală, precum și în funcție de mesajul pe care persoana respectivă intenționează să îl transmită. Cert este că pentru orice femeie există bijuteria perfectă pe care o puteți găsi pe site-ul TEZAUR.

Care sunt bijuteriile clasice pe care orice femeie ar trebui să le dețină?

Orice ținută, pentru a fi completă, trebuie să conțină și accesorii, cele mai des folosite fiind bijuteriile. Alegerea corectă a acestora este importantă deoarece au puterea de a schimba complet aspectul întregului look, iar bijuteriile clasice sunt cele mai potrivite pentru a căpăta un touch elegant și sofisticat.

Există câteva tipuri de bijuterii ce ar trebui să se regăsească în caseta oricărei doamne sau domnișoare. Printre acestea menționăm:

Perlele, simbolul bijuteriilor clasice 

Când vine vorba despre bijuterii clasice, ce nu se vor demoda niciodată, primele care vin în minte sunt perlele. Acestea pot fi integrate cu succes în ținute actuale și moderne, oferindu-le un efect deosebit. 

În plus, femeile romantice sunt cele mai mari iubitoare de perle, mai ales că acestea fac echipă bună cu clasica „little black dress”. 

Brățările simple și elegante 

Deviza „less is more” este o regulă de care femeile ar trebui să țină cont și în ceea ce privește alegerea bijuteriilor. Pentru anumite ținute, ce au nevoie să fie scoase din anonimat, bijuteriile statement sau cele mari și strălucitoare sunt potrivite, dar o ținută elegantă și rafinată este completată cu succes de o brățară cu un design simplu, din aur.

Cerceii candelabru 

De asemenea, o altă bijuterie clasică, dar specială, care va scoate orice ținută în evidență sunt cerceii candelabru. Aceștia sunt recomandați în ținutele de seară. Prin urmare, chiar și cele mai extravagante femei pot purta o bijuterie clasică, al cărei aspect și eleganță nu se vor pierde niciodată.

Vezi si