Actualitate

Avantajele inchirierii utilajelor de constructii

Avantajele inchirierii utilajelor de constructii

Oricat de mare ar fi atractia cumpararii unui utilaj de constructii nou nout, cum ar fi un buldoexcavator, inainte de a plati bani pe unul, ar fi bine sa iei in calcul si posibilitatea inchirierii unuia. Orice afacere are trei elemente cheie: banii, riscurile si oportunitatile. Decizia privind inchirierea sau cumpararea unui utilaj va avea impact asupra celor trei elemente. In ultimii ani, piata de inchiriere a echipamentelor de constructie s-a dezvoltat mult si in Romania. Iata cateva dintre avantajele inchirierii unui astfel de utilaj.

  • Nu mai cheltuiti bani pe utilaje atunci cand nu le folositi. Daca proiectul dvs. de constructie necesita echipamente specifice numai pentru o perioada scurta de timp, echipamentul nu merita investitia. Deci nu merita sa il cumperi. Apelati la o companie de inchiriere si ati scapat de griji.
  • Beneficiati de cele mai noi tehnologii. Piata de inchiriere a utilajelor de constructie este una competitiva si asta face ca firmele care inchiriaza utilaje sa ofere masini de ultima generatie care sa indeplineasca cat mai rapid si mai eficient sarcinile de pe santiere. Echipamentele de ultima generatie inseamna de obicei si respectarea reglementarilor privind poluarea.
  • Evitati costurile de intretinere. Multe contracte de inchiriere prevad intretinerea, reparatiile si piesele de schimb ale utilajelor. Verificati contractul inainte de semnare pentru a vedea ce clauze sunt incluse. Tineti cont ca de pe Agruo puteti inchiria atat utilaje, cat si echipe de specialisti in diferite domenii, astfel incat sa nu fiti obligati sa faceti angajari sau sa cheltuiti bani cu formarea lor.
  • Eliminati costurile de depozitare. Echipamentele de constructie va pot face sa cheltuiti bani si in afara timpului de functionare. Pentru a depozita utilaje mari atunci cand nu sunt folosite ai nevoie de spatii speciale, ceea ce reprezinta cheltuieli in plus. Dar asta este o alta ingrijorare pe care o puteti transfera pur si simplu companiei de inchiriere.
  • Reducerea costurilor de transport. Daca echipamentul dvs. se afla in estul tarii, si trebuie sa executati o lucrare in vestul tarii, costurile pentru a va deplasa masinile ar putea afecta considerabil profitul contractului. O solutie mai inteligenta este aceea de a inchiria echipamentele de constructie de care aveti nevoie de la o companie specializata si astfel veti elimina cheltuielile de transport.
  • Urmariti noi oportunitati. Unele proiecte necesita echipamente specializate care sunt foarte scumpe. Achizitionarea echipamentelor poate sa nu fie viabila din punct de vedere economic. Pe de alta parte, daca veti inchiria in loc sa cumparati, va veti permite sa investiti banii economisiti in alte proiecte care vor dezvolta business-ul dvs.

Vezi si