Stiri

Amanetarea bijuteriilor din aur – un mod ce răspunde necesităților de împrumut

O casă de amanet este mai mult decât un loc în care pot fi duse obiectele din aur pentru a fi evaluate și a se primi o ofertă de preț. Într-o agenție de acest tip se acordă împrumuturi rapide, care îi ajută pe oameni să-și rezolve problemele financiare urgente și să iasă din impasul în care se află.

Încă din vremurile de demult, oamenii au beneficiat de sume de bani contra unor garanții diverse: aur, pietre prețioase, blănuri etc. În ziua de astăzi, ei se bucură de o mai mare libertate în ceea ce privește acordarea împrumuturilor de la o casă de amanet, dar și de mai multe avantaje.

Cum se poate obține un împrumut de la amanet

Unul dintre cele mai mari beneficii ale agențiilor de amanet este cel referitor la ușurința și rapiditatea cu care se acordă un împrumut. Dacă la o bancă se așteaptă câteva zile pentru alcătuirea și aprobarea dosarului, fiind nevoie de mai multe documente, dar și de trecerea acestora prin mai multe mâini până la un răspuns pozitiv, la un amanet condițiile sunt mult mai permisive.

De fapt, pentru un împrumut de la amanet sunt necesare un act de identitate și o garanție (bijuterii din aur, diamante, ceasuri, electrocasnice etc.), iar procesul este și el unul cât se poate de rapid. 

Un specialist acreditat preia clientul, evaluează gratuit bunul pe care acesta îl prezintă, stabilește o ofertă de preț, iar dacă aceasta este acceptată, se va trece la semnarea contractului și la înmânarea sumei de bani. 

Dacă la finalul perioadei de creditare un anumit client nu poate să ramburseze banii, el poate opta pentru renunțarea la respectivul obiect de valoare cu care a garantat, având totodată dreptul să solicite prelungirea perioadei de contract.  

Este important de specificat că aceste împrumuturi prin amanetare sunt reglementate prin lege, deci sunt sigure și nu implică riscuri. Tot ce trebuie să facă solicitanții este să se asigure de la bun început că au luat la cunoștință despre toți termenii și toate condițiile, iar daca au întrebări, să le adreseze specialiștilor, pentru ca tranzacția să se realizeze în cele mai bune condiții.

Bijuteriile din aur, o garanție pentru viitor

Într-un amanet, obiectele utilizate cel mai des drept garanții pentru credite sunt bijuteriile din aur. Pe lângă acestea însă, mai pot fi aduse și: pietre prețioase, electronice și electrocasnice, mașini, ceasuri, obiecte de artă. 

Bijuteriile din aur sunt de mare folos în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți financiare. Fie că este vorba de inele, cercei, coliere, brățări, aceste podoabe reprezintă o acoperire care aduce siguranță în sufletul fiecărui posesor, având în vedere că acest material prețios nu-și pierde valoarea în timp ci, din contră, aceasta poate crește de la an la an. 

În concluzie, în cazul în care are nevoie de lichidități, fiecare persoana poate lua în considerare un împrumut rapid de la o casă de amanet, prezentând garanții în aur și alte obiecte de valoare. 

Vezi si