Curiozitati

A face sex in apa este chiar o idee atat de buna?

Fantezia pentru unii, placerea verii pentru altii, sexul acvatic seduce multe cupluri. Dar exista riscuri sa faci sex in apa? Fie in inima naturii – intr-un golfulet pustiu sau intr-un lac – sau in intimitatea unei bai, sexul acvatic este tentant. 

Partea de fantezie

Inainte de a aborda riscurile inerente acestei practici sexuale, nu putem sa nu ne apropiem de partea fanteziei. Cand vorbim despre a face sex in apa, iti poti imagina un loc departe de lume, dar nu prea mult. Este, fara indoiala, o fantezie destul de comuna, fie in mare, fie intr-o piscina mai privata. 

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca scenele de sex acvatic sunt numeroase in cinema si seriale, permitand imaginatiei tuturor sa capteze fantezia mentionata: piscina (zi si noapte, daca este luminata), pe litoral (fara valuri), dar si in jacuzzi, dus sau cada. 

Faptul ca practica ramane accesibila tuturor, atata timp cat avem acces la o baie cu facilitati suficient de mari pentru doi sau la o plaja nu prea departe, face sexul acvatic cu atat mai incitant. Iti permite sa iti condimentezi viata sexuala adaugand un element de necunoscut si scotand partenerii din zona lor senzuala de confort. 

Riscurile pentru sanatate de a face sex in apa

Dar, este sigur sa faci sex in apa? Este important sa iti amintim ca apa nu protejeaza in niciun fel impotriva HIV si BTS: actul sexual in apa nu trebuie sa impiedice partenerii sa ramana precauti si sa se protejeze. Cu toate acestea, este un fapt: un prezervativ in apa nu tine atat de bine. Un avertisment de care trebuie sa iti amintesti ca precautia trebuie sa vina inaintea placerii. 

Dincolo de aceste infectii cu transmitere sexuala care nu au nicio legatura directa cu apa, actul sexual in apa din cand in cand nu prezinta in sine un pericol pentru sanatate. Apa ca atare nu va crea infectii. Totusi, daca practica este regulata, exista un risc crescut de a dezvolta infectii cu micoze si vaginoza, pentru ca apa – sarata sau clorurata – nu are acelasi PH ca si vaginul si astfel risca sa dezechilibreze flora vaginala.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, apa „usuca” lubrifierea vaginala. Ca urmare, patrunderea poate fi mai dificila si se poate freca de pereti, provocand disconfort. 

Astfel, relatia de sex in apa nu prezinta asadar niciun pericol ca atare, mai ales daca ramane episodica. Dar exista masuri de precautie de luat, mai ales daca locul de sex este un litoral: mersul pe un arici de mare sau sa te asezi pe unul in plin zbucium, nu are absolut nimic interesant. Mai ales ca va trebui sa incerci sa-ti pui la loc costumul de baie, in ciuda durerii, inainte de a putea apela la ajutor.

Vezi si