Stiri

5 criterii pentru a alege cel mai bun fotoliu pentru bebelusi

Fotoliile pentru copii sunt piese care sporesc siguranta copilului si in acelasi timp sunt cele care asigura anumite zone de distractie si de exploatare foarte bune. Pentru ca fotoliul bebelusul sa indeplineasca toate scopurile pentru care a fost creat, el trebuie sa fie ales in mod corespunzator. Sunt mai multe aspecte de luat in calcul pentru a cumpara un fotoliu bebe.

Alegerea dimensiunii potrivite

Fotoliul pentru bebelus se alege tinand cont de varsta micutului – un fotoliu mult prea mare poate sa ii afecteze copilului echilibrul si pozitia de sedere, in timp ce un model mult prea mic poate sa determine accidente neplacute si rasturnarea copilului.

Siguranta conteaza foarte mult

Unele dintre cele mai bune fotolii pentru bebelus vin cu elemente de siguranta suplimentare. Copiii pot fi lasati in astfel de piese fara sa existe riscul de a se accidenta. Partea cea mai buna la aceste fotolii este faptul ca au spatarul inaltat si vin cu centuri de siguranta, acestea fiind doua elemente care trebuie sa fie analizate inainte de a cumpara un fotoliu pentru bebelusi.

Ergonomia conteaza foarte mult in cazul bebelusilor

Un fotoliu foarte ergonomic va oferi copilului un spatiu foarte bun in care sa isi petreaca timpul, deci ar trebui sa acorzi un plus de atentie acestui aspect. De asemenea, este important de retinut faptul ca un fotoliu cu un aspect bun este cel care ofera o stare de incredere optima bebelusului si va fi mult mai apreciat de catre acesta. Fotoliile care au aspect de colac pot sa fie folosite de la varste fragede, imediat ce bebelusul incepe sa aiba echilibru si poate sa stea in sezut. In plus, fotoliul este un instrument care ii da celui mic echilibru si se va transforma cu usurinta intr-un loc de joaca preferat.

Culoarea este importanta pentru ca il va atrage pe cel mic

Modelele de fotolii pentru bebelusi trebuie sa vina in culori vibrante si cat mai atractive, care sa aiba potentialul de a captiva privirile copiilor. Nuantele de rosu, galben, albastru si roz sunt cele care atrag si fascineaza privirile celor mici. De asemenea, asocierile cromatice inedite sunt si ele foarte atractive si determina o senzatie de energie in randul copiilor.

Si accesoriile sunt importante 

Unele dintre cele mai apreciate fotolii pentru bebelusi care exista pe piata sunt centre de joaca foarte captivante si sunt prevazute cu mai multe elemente de prindere, au accesorii sonore si au detalii care pot dezvolta motricitatea celui mic. Aceste fotolii au forma de animale, pot veni in forme de pasari sau pot imita chiar personajele din desenele animate fiind prevazute uneori cu urechi, cu nasucuri sau cu ochisori de care cel mic se va bucura cu siguranta. De asemenea, pot fi alese si acele fotolii care au instrumente detasabile ce pot fi prinse sau elemente care pot sa reproduca sunete de animale si de pasari sau care pot sa contribuie la o dezvoltare optima a copilului.

Vezi si